Національна школа суддів України

Удосконалення навичок складання процесуальних документів

16 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар для працівників апарату Верховного Суду “Основні вимоги до складання непроцесуальних службових документів. Особливості українського правопису з урахуванням змін та доповнень”, “Тайм– менеджмент як складова організаційної культури працівника суду”.

Онлайн–семінар провели: викладач–головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Оксана Кабиш і суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко.

Під час заняття працівники апарату Суду обговорили основи ділового письма та їх важливе значення в роботі працівників судових установ. За допомогою презентації Power Point викладачки зосередила особливу увагу на змінах і доповненнях, що відбулися в українському правописі, навела приклади основних правописних норм сучасної української мови. Оксана Кабиш зазначила основні вимоги до складання документів, детально зупинилася на мовних і лексичних особливостях, що встановлені для судово–процесуальних і службових документів.

Частина заняття була присвячена обговоренню технологій і методик управління власним часом. Олена Панченко запропонувала матеріал, який має стати ефективним інструментом, що допоможе працюючій людині зробити час її роботи максимально ефективним, дозволяючи при цьому уникати стресу від надмірного навантаження та звільняти час на відпочинок і заняття хобі.

Слухачі та слухачки онлайн–семінару опанували методики планування робочого часу, оволоділи основними методами його раціонального використання для підвищення ефективності роботи, набули практичних навичок визначення цілей та їх досягнення,  планування робочого та особистого часу, навчилися визначати “поглиначів часу” та боротися з цим явищем.