Національна школа суддів України

Удосконалення навичок складання та оформлення протоколу судового засідання

25–29 вересня 2017 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить  підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку проходять 20  секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відкрив підготовку директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник, який ознайомив слухачів із програмою заходу та побажав ефективних результатів  під час навчання.

Для проведення підготовки запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія  Колотила і Галину Станковську,  суддів  Першотравневого районного суду м. Чернівців  Аліну  Федіну та  Євгена Нестеренка.

Розпочав підготовку головний інженер регіональної служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів Вадим Макогончук, який  поділився навичками ведення загального діловодства в комп’ютерній програмі “Д3” та “ДСС”, а також дав відповіді  на запитання слухачів  щодо налаштування фільтрів у програмі автоматизованої системи документообігу суду.

У ході підготовки Онуфрій Колотило проінформує секретарів судового засідання про першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Із порядком складання та оформлення протоколів про окремі процесуальні дії ознайомить консультант Апеляційного суду Чернівецької області  Анна Гончарук, яка також  зверне  увагу на  існуючі вимоги до складання  протоколу судового засідання суду першої інстанції при розгляді кримінальних, цивільних та адміністративних  справ.

Разом з начальником відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області  Оксаною Цеплою  слухачі детально обговорять основні вимоги щодо порядку прийому та звільнення з посади секретарів судового засідання згідно із Законом України “Про державну службу” та вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади секретарів судового засідання.

Консультант Першотравневого районного суду м. Чернівців Тетяна Котелевська розповість про комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та ознайомить із особливостями етикету спілкування з відвідувачами суду, що мають інвалідність.

Повний текст програми підготовки секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів розміщено на сайті Національної школи суддів України.