Національна школа суддів України

Удосконалення організації роботи секретарів судового засідання

31 жовтня 2014 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ було проведено підготовку працівників апарату Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на теми: “Поняття “Електронний суд”. Порядок роботи програми обміну електронними документами між судом і учасниками процесу (кримінального провадження)”, “Фіксування судового процесу технічними засобами. Функції, порядок та організація роботи секретаря судового засідання під час фіксування судового провадження технічними засобами”.

Вітальними словами підготовку відкрила провідний спеціаліст учбового центру Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Алла Вергун.

Для проведення підготовки викладачами запрошено завідувача сектору  забезпечення відеоконференцзв’язку управління інформаційних технологій  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олександра Панасюка та провідного спеціаліста учбового центру Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Аллу Вергун.

Під час занять Алла Вергун обговорила зі слухачами запроваджений порядок щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу в частині надсилання судом таким учасникам процесуальних документів в електронному вигляді.

Олександр Панасюк у своєму виступі звернув увагу на функції, порядок та організацію роботи секретаря судового засідання під час фіксування судового провадження технічними засобами.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі  “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройшов, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.