Національна школа суддів України

Удосконалення професійних навиків та вмінь секретарів судового засідання

24–28 жовтня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання  місцевих та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відкриваючи захід, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець зазначив, що метою цієї підготовки є удосконалення професійних знань та вмінь шляхом отримання практичних рекомендацій від досвідчених суддів, провідних науковців та фахових експертів.

Протягом тижня слухачі розглянуть методику роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ, роботу секретаря судового засідання з цивільними та адміністративними позовами та з матеріалами кримінального провадження; удосконалять навики використання технічних засобів у роботі суду; обговорять дії секретаря судового засідання в ході провадження в режимі відеоконференції та навчаться визначати типові помилки під час складання журналу судового засідання. Окрім того, слухачі навчаться мистецтву правового письма та документуванню, етичним основам у судовій діяльності та  плануванню свого робочого часу. На завершення секретарі судового засідання  поділяться отриманими враженнями та висловлять думки щодо тем, які викликали найбільший інтерес.

Також 25 жовтня 2016 року для цієї категорії слухачів буде проведено семінар на тему: “Антикорупційне законодавство”.