Національна школа суддів України

Удосконалення професійного рівня помічників та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів

3–7 жовтня 2016 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку проходять 78 помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальною промовою підготовку відкрила директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник, яка ознайомила слухачів з метою та регламентом роботи заходу.

Для проведення підготовки запрошено суддів місцевих загальних судів Запорізької та Дніпропетровської областей Лілію Дараган, Максима Тауса, Марину Камбул, Миколу Перекопського, Марину Власенко, Вадима Лисенка та Дмитра Мовчана, доцента кафедри української мови Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидата філологічних наук Неоніллу Баракатову.

Підготовку буде проведено із застосуванням інтерактивних методів: інтерактивних лекцій із демонстраціями презентацій Power Point, роботи в малих групах із використанням роздаткового матеріалу, проведення тестування тощо.

Протягом тижня слухачі розглянуть історичні моменти формування судочинства в Україні; основні засади кримінального провадження та їх реалізацію; інновації в судочинстві, проекти нових кодексів, змін до законодавства; практику заочного розгляду справ та шляхи вирішення питань, що виникають при цьому. Також помічники суддів та консультанти ознайомляться з антикорупційним законодавством та адаптацією національного законодавства до міжнародних норм і стандартів, удосконалять свої знання з українського ділового мовлення, навчаться етичним основам судової діяльності та професійної етики.

Після закінчення підготовки буде проведено анкетні опитування слухачів.