Національна школа суддів України

Удосконалення професійного рівня суддів місцевих господарських судів

15–19 лютого 2016 року у місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих господарських судів, призначених на посаду судді вперше (4–5 рік роботи), Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Удосконалювати професійний рівень суддів запрошено досвідчених суддів Галину Разюк, Людмилу Поліщук, Галину Діброву, Володимира Петрова, Олександра Толкаченка, Якова Савицького, Костянтина Кравченка і науковців  Аллу Семенову та Михайла Сидоренка.

Завданням цієї  підготовки є  підвищення кваліфікації суддів господарських судів, призначених на посаду суді вперше,  шляхом отримання практичних знань, умінь та навичок.  Протягом тижня судді матимуть змогу розглянути найцікавіші аспекти антикорупційного законодавства, попрацюють над питаннями щодо участі прокурора у господарському процесі, щодо судової практики розгляду справ, пов’язаних із порушенням грошових зобов’язань, відчуження майна шляхом публічних торгів та проведення тендерів із закупівлі. Окрему увагу буде приділено застосуванню в роботі місцевих та апеляційних судів господарських судів постанов Пленуму Верховного суду України, пленумів вищих спеціалізованих судів та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.  Окремо буде розглянуто питання щодо профілактики професійного вигорання судді, а також самовдосконалення судді – як шлях до розвитку професійної адаптивності та професійної майстерності судді.  Корисним та цікавим для слухачів буде тренінг за окремою програмою на тему: “Суддівська етика. Доброчесність”. На завершення судді поділяться отриманими враженнями та висловлять свою думку щодо тем, які викликали найбільший інтерес.