Національна школа суддів України

Удосконалення процесуальних навичок суддів

30 березня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить усеукраїнський семінар для суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів на тему: “Проблемні питання в адміністративному судочинстві при підготовці справи до судового розгляду та виконання судових рішень ”.

Метою семінару є удосконалення процесуальних навичок суддів, які розглядають справи за правилами Кодексу адміністративного судочинства .

Проводять семінар суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Лариса Зуєва, заступник голови Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва та адвокат, доцент кафедри адміністративного та фінансового права Львівського національного університету ім. Івана Франка, кандидат юридичних наук Володимир Решота.

Розпочала семінар Елла Катаєва із розгляду проблемних питань в адміністративному судочинстві до відкриття провадження у справі та на стадії підготовки справи до судового розгляду в суді першої інстанції. Володимир Решота  відкриє свій погляд, з точки зору науковця, на шляхи вирішення проблемних питань процесуального законодавства в адміністративному процесі, а Лариса Зуєва поділиться досвідом щодо апеляційного  перегляду рішень в адміністративному процесі – розповість про особливості, існуючі проблеми, білі плями та способи їх вирішення. Окрім того, судді матимуть змогу переглянути відеоматеріал, провести аналіз конкретних справ, розглянутих Верховним Судом України  та Вищим адміністративним судом України, пройти експрес-опитування за допомогою клікер-системи  та  попрацювати над практичними завданнями в групах.