Національна школа суддів України

Удосконалення системи управління судовою владою

13 листопада 2019 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів зустріч з міжнародними експертами проекту “Право-Justice”, екс-директором Національної судової адміністрації Литви Редою Молієною та директором департаменту судової адміністрації Міністерства юстиції Фінляндії Карі Кіесілайненом.

На зустрічі обговорювалися актуальні питання удосконалення системи судового врядування та реформування судочинства. Також ректор Микола Оніщук поінформував європейських колег про те, що Комісії з питань правової реформи, зокрема група з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя, працює над питання процесуальної економії при здійсненні судочинства, вдосконалення механізмів позасудового вирішення спорів, виконання судових рішень тощо.

Експерти міжнародного проекту поділились досвідом функціонування процедури медіації та досудового врегулювання спорів своїх країн, а також навели конкретні приклади, коли ці досудові механізми допомагали вирішити непрості суперечки.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю в рамках проекту “Право-Justice” та обговорили ініціативу щодо організації до кінця цього року круглого столу з питань досудового врегулювання спорів (інституту медіації).