Національна школа суддів України

Удосконалення стандартизованої програми з цивільної юрисдикції

11 грудня 2019 року в Національній школі суддів України відбулося засідання експертної групи з розробки стандартизованих програм підготовки суддів цивільної юрисдикції.

На засіданні досвідчені судді-викладачі працювали над удосконаленням Програми стандартизованих лекцій для суддів першої та апеляційної інстанції в 2020 році.

Начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів)-радниця Ольга Шаповалова окреслила основні завдання, поставлені перед розробниками, визначила строки їх виконання та ознайомила присутніх з вимогами до розробки інтерактивних лекцій.

У ході засідання судді місцевих загальних судів Ірина Антипова, Андрій Нижний та Андрій Потапенко провели конструктивний аналіз запропонованої тематики лекцій, обговорили пропозицій, надані відділом підготовки суддів. На завершення було презентовано проект оновленої Програми стандартизованих лекцій для суддів місцевих загальних та апеляційних судів цивільної юрисдикції.

У розробці зазначених стандартизованих програм взяли участь викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Лілія Гуцал, яка модерувала засідання, та викладач-координатор зазначеного відділу Тамара Закревська.