Національна школа суддів України

Удосконалення умінь та навиків секретарів судового засідання адміністративних судів

15–19 травня 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення проводить підготовку секретарів судового засідання адміністративних судів.

Підготовку проходять працівники апаратів судів Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відкрила підготовку директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка привітала слухачів та ознайомила з програмою підготовки.

Проведуть підготовку  судді Тетяна Шинкар, Віктор Валюх, Олександр Коморний, Роксолана Качур, Олег Кравців, Павло Едер, Ростислав Москаль, Ганна Шендрікова, психологи Світлана Бєляєва та Олена Кальбус, експерт із комунікацій у судовій діяльності Ольга Давид, експерт із питань доступності людей з інвалідністю до суду фонду “Право і демократія” Михайло Васюта, інструктор із першої медичної допомоги Іван Павлишин та помічник судді Франківського районного суду м. Львова Христина Кріль.

Підготовку  секретарів судового засідання буде розпочато із занять із психологами, які допоможуть набути вмінь та навичок подолання особистісних та професійних криз, а також уникати стресів. Увагу слухачів буде  зосереджено на вивченні норм Європейської конвенції з прав людини та основоположних свобод, її мети та принципів.

Окрім того, програмою підготовки передбачено вивчення застосування процесуального законодавства, розгляд питання щодо гендерної рівності та гендерних стереотипів, питання щодо антикорупційного законодавства,  а також ознайомлення з нормами взаємодії із людьми з інвалідністю в приміщенні суду, професійною етикою працівника суду та удосконалення знань з українського ділового мовлення.

Після завершення підготовки кожному секретарю судового засідання буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.