Національна школа суддів України

Удосконалення вмінь і навичок для дотримання безпеки в суді

20 квітня  2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області “Забезпечення особистої безпеки суддів і членів їхніх сімей, працівників апаратів судів. Громадська безпека”.

Розпочали тренінг проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації центрального органу управління Служби судової охорони Володимир Євграфов та директор Чернівецького регіонально відділення Анатолій Огородник,.

Володимир Мазурок у вступній презентації наголосив на тому, що розроблення та впровадження нового тренінгу про забезпечення безпеки в судах є частиною реалізації комплексної програми підготовки співробітників Служби, передбаченої Стратегією розвитку суддівської освіти України на 2021–2025 роки, яку впроваджує Національна школа суддів України. З початку 2021 року вже було проведено 37 занять, підготовку на яких пройшло майже  900 співробітників і співробітниць Служби.

Тренерська команда, до якої ввійшли суддя Олена Панченко, співробітники центрального органу управління Служби судової охорони Володимир Євграфов та Дмитро Мацишин, заступниця голови Громадської організації “Всеукраїнська асоціація судових прес–секретарів” Оксана Лисенко  та працівники Національної школи суддів України Тамара Закревська та Діана Сніцаренко успішно презентували матеріали тренінгу, проводили практичні вправи та відповіли на питання учасниць і учасників тренінгу.

Слухачі та слухачки під час тренінгу оволоділи теоретично–практичними особливостями забезпечення особистої безпеки суддів і членів їхніх сімей, працівників апаратів судів і громадської безпеки. Вони вдосконалили свої вміння і навички щодо основних понять забезпечення безпеки суддів і членів їхніх сімей, працівників апаратів судів. До їхнього відома було доведено положення про управління безпековими ризиками, здійснення заходів громадської безпеки під час розгляду справ судом, підстав і видів відповідальності співробітників Служби судової охорони, тощо.

У відгуках зворотного зв’язку слухачі та слухачки зазначили високий рівень проведеного тренінгу й висловили свої пропозиції, які будуть ураховані в ході підготовки до проведення наступних занять зі співробітниками Служби.