Національна школа суддів України

Удосконалення вмінь та навичок в онлайн режимі

25–29 травня 2020 року Чернівецьке регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить в онлайн режимі  підготовку суддів місцевих загальних судів.

Підготовку відкрив директор регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник.

Відеопрезентацією навчальний захід розпочали заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної  школи суддів України Андрій Маслюк та   головний спеціаліст цього відділу Анжеліка Фарафонова. Під час відеопрезентації судді ознайомились з порадами психологів для працівників системи правосуддя України у зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації.

У ході підготовки судді переглянуть відеолекції судді Конституційного суду України, кандидата юридичних наук Галини Юровської “Поділ майна подружжя” та “Актуальні аспекти судового розгляду спорів щодо спадкування”.

На особливостях процедури  та проблемних ситуаціях судового розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством, зосередить увагу суддя Першотравневого районного суду міста Чернівців Євген Нестеренко, який пройшов підготовку на тренінгу для викладання курсу “Особливості розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством”, що був розроблений Національною школою суддів України спільно з Женевським центром демократичного контролю за збройними силами (DCAF) та громадською організацією “Ла Страда–Україна” за підтримки Програми USAID “Нове правосуддя”.

Програмою підготовки також заплановано обговорення особливостей розгляду кримінальних справ про корупційні злочини та справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, і судової практики щодо відповідальності за корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані з корупцією. Цю тему розкриє суддя Чернівецького апеляційного суду, секретар кримінальної палати Онуфрій Колотило.

Окрім того, 28-29 травня у межах цієї підготовки буде проведено тренінг на тему: “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів”  .           

Після закінчення підготовки судді  поділяться враженнями і висловлять свої побажання та пропозиції.