Національна школа суддів України

Удосконалення знань щодо роботи помічників суддів і консультантів під час складання процесуальних документів

20–24 липня 2020 року Національна школа суддів України проводить онлайн підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

У вітальній промові заступник директора Дніпровського регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник ознайомила учасників і учасниць із програмою та особливостями онлайн підготовки.

У ході навчального заходу суддя Наталія Щербина розповість про проблеми взаємодії помічників суддів із засобами масової інформації та заходи щодо покращення доступу громадськості до інформації про діяльність суду, а також зупиниться на особливостях розгляду цивільних справ у порядку спрощеного провадження.

Суддя Максим Таус залучить слухачів та слухачок до обговорення важливих питань щодо статевої свободи та статевої недоторканості особи в контексті застосування Конвенції Ради Європи.

Цікавою для використання в роботі буде відеолекція судді Олексія Гончаренка про судову практику застосування адміністративних стягнень і надання доказів у справах про адміністративні правопорушення.

Під час лекцій судді Лілії Дараган помічники суддів і консультанти поглиблять свої знання щодо поняття підсудності цивільних справ і кримінальних проваджень, а також розглянуть ґендерні аспекти в організації роботи суду.

Практично значущими будуть лекції помічника судді Іллі Сахончика, який розповість про завдання та обов’язки, що покладаються на помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів, обговорить питання організації роботи з документами, нормативно-правовими актами та матеріалами судової практики.

Суддя Ганна Майна детально зупиниться на вимогах Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах у новій редакції, яка була введена в дію наказом ДСА України від 03.06.2020  № 248.

Пізнавальною та актуальною буде лекція судді Ірини Шаповалової про доказування в цивільному і кримінальному процесі, у ході якої увагу буде зосереджено на стандартах застосування практики ЄСПЛ під час оцінки доказів судом.

Головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш розгляне зі слухачами та слухачками типові помилки лексичних, граматичних та орфографічних норм сучасної української мови  та розповість про особливості правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю.

 


 

 

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас детально зупиниться на засобах оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду, психологічних аспектах спілкування з агресивно налаштованими відвідувачами суду і покращенні навичок спілкування з людьми з особливими потребами, а також надасть практичні поради щодо методів оптимізації робочого часу і зосередить увагу на професійній етиці працівників апаратів судів.

Суддя, кандидат юридичних наук Ірина Єдаменко проведе обговорення проблемних питань про підстави до притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності і розгляне види дисциплінарних стягнень та загальні умови їх застосування.

          Повний текст програми підготовки помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.