Національна школа суддів України

Удосконалення знань щодо застосування інноваційних методів ведення діловодства

1–5 червня 2020 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України в онлайн режимі на офіційному YouTube channel проводить підготовку старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Закарпатської, Сумської.

Під час вітальної промови заступник директора регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник ознайомила слухачів  із програмою навчального заходу, розповіла про особливості проведення підготовки в онлайн режимі та представила викладачів.

У ході підготовки суддя Ірина Шаповалова ознайомить слухачів із правовими позиціями Європейського суду з прав людини, викладених у рішеннях ЄСПЛ і проведе огляд законодавства та судової практики про порушення правил щодо карантину.

Про підстави до притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності і види дисциплінарних стягнень та про проходження публічної служби розповість суддя Ірина Єдаменко.

Під час відеолекцій судді Олексія Гончаренка слухачі дізнаються про особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення та судову практики застосування адміністративних стягнень.

Корисною буде інформація судді Ганни Майни про порядок сплати та повернення судового збору відповідно до Закону України “Про судовий збір”, про інноваційні методи ведення діловодства, зокрема про уніфіковану систему організаційно-розпорядчої документації.

Заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Андрій Маслюк і головний спеціаліст цього відділу Анжеліка Фарафонова нададуть поради для працівників системи правосуддя України у зв’язку із підвищеними ризиками поширення коронавірусної інфекції.

Практично значущими для учасників підготовки будуть інтерактивні лекції керівника апарату Лілії Ткаченко щодо вимог, що пред’являються до осіб, призначених на посади старших секретарів, секретарів, головних та провідних спеціалістів (їх прав і обов’язків), а також про використання та адміністрування автоматизованої системи документообігу “Д-3”.

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас зосередить увагу на засобах запобігання і подолання конфліктних ситуацій, надасть поради щодо етики спілкування з маломобільними групами населення і покращення навичок комунікації з людьми з особливими потребами, а також розповість про методики оптимізації робочого часу.

Доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук Ганна Блінова розгляне вимоги Закону України “Про запобігання корупції” та врегулювання конфлікту інтересів.

Суддя Наталія Щербина зупиниться на проблемі взаємодії працівників апаратів судів із засобами масової інформації та заходах щодо покращення доступу громадськості до інформації про діяльність суду.

Доцільною буде лекція головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидата філологічних наук Оксани Кабиш щодо культури ділового українського мовлення, під час якої викладач проаналізує типові порушення лексичних, граматичних і стилістичних норм, що трапляються у професійному мовленні працівників суду.

Повний текст програми підготовки старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих (окружних) та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.