Національна школа суддів України

Удосконалення знань та професійних навичок секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів

21–23 вересня 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів.

Заступник директора Вінницького навчального центру Валентина Борисенко відкрила підготовку та ознайомила слухачів із темами, передбаченими навчальною програмою.

Підготовку розпочала головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова лекцією “Подоланння наслідків психотравми: психологічна допомога”.

Головний спеціаліст Вінницького навчального центру Олена Хавлюк допомогла удосконалити знання з української мови що так, необхідні в роботі державних службовців.

Також у ході підготовки секретарі судового засідання разом з керівником апарату Приморського районного суду міста Одеси Інною Німас розглянуть алгоритм дій у разі надзвичайних  ситуацій та особливості роботи суду в умовах воєнного стану.

Головний спеціаліст Львівського регіонального відділення Ганна Барабащук розкаже слухачам про правовий статус осіб з інвалідністю та особливості спілкування працівників суду з особами, які мають порушення зору, слуху тощо.

Директорка Вінницького навчального центру Олена Мілієнко надасть практичні поради, як побудувати ефективну команду та працювати на результат.

Про порядок роботи з ЄСІТС та особливості технічного запису судового засідання нагадає секретарям судового засідання начальник відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

Головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів Національної школи суддів України Віра Гайдук запропонує до вивчення теми “Актуальні питання щодо провадження справ у цивільному судочинстві в судах” та “Застосування судом ефективного способу захисту порушеного права в порядку цивільного судочинства: актуальна практика Верховного Суду”.

Лекцію з основ кібербезпеки прочитає заступник голови Московського районного суду міста Харкова Дмитро Крівцов.

Разом із директором Харківського регіонального відділення Лілією Гуцал  слухачі вивчатимуть поняття строку позовної давності, дізнаються про порядок його обчислення та наслідки спливу.

Під час виступу суді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірини Шаповалової учасники підготовки детальніше дізнаються про кримінальні провадження в умовах воєнного стану та розглянуть новели Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу.

Суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Тетяна Штих навчить  секретарів судового засідання, як працювати з матеріалами про адміністративні правопорушення та як оформлювати такі види справ.

Тему представництва в адміністративних справах, прав та обов’язків учасників адміністративного процесу розкриє суддя Другого апеляційного адміністративного суду Зоя Кононенко.

Суддя Приморського районного суду міста Одеси Валерія Косіцина ознайомить з особливостями розгляду адміністративних справ місцевими загальними судами як судами адміністративної юрисдикції.

Під час підготовки учасники зможуть обмінятися досвідом та отримати відповіді досвідчених викладачів на свої запитання.