Національна школа суддів України

Удосконалюємо навички з розгляду справ щодо домашнього насильства

8 - 9 жовтня 2019 року Національна школа суддів України спільно з проектом Ради Європи “Стамбульська конвенція: інструмент для посилення боротьби з насильством стосовно жінок та домашнім насильством в Україні” проводить тренінг для тренерів “Особливості розгляду справ, пов’язаних з насильством стосовно жінок та домашнім насильством”.

Вітальними словами захід відкрили проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та суддя Верховного Суду Надія Стефанів.

До участі у тренінгу запрошені судді-викладачі, які викладають дану тематику в Національній школі суддів України та її регіональних відділеннях, а також розробники курсу.

Тренінг націлений на поглиблення знань та навичок щодо застосування міжнародних стандартів, нового національного законодавства та судової практики у цій сфері, а також обміну досвідом у викладанні навчального курсу.

Особливу увагу буде приділено:

- розгляду заяв та судової практики про видачу обмежувального припису, викликам, оцінці ризиків та проблемам виконання обмежувальних приписів;

- кримінальній відповідальності за вчинення домашнього насильства, включаючи проблемні питання судової практики, розмежуванню адміністративної та кримінальної відповідальностей, доказуванню при розгляді проваджень про сексуальне насильство як форми домашнього насильства.

До викладання залучені адвокатка, Директорка департаменту правової допомоги ГО “Ла Страда - Україна” Марина Легенька та адвокатка, головна юристконсультка ГО Центр “Жіночі перспективи” Галина Федькович.