Національна школа суддів України

Украдений успіх

 13 листопада 2014 року на території навчально-тренувальної бази “ФК “Динамо” збірна команда Національної школи суддів України США зіграла свій другий матч у турнірі з міні-футболу серед судових установ із розіграшу “Кубка Феміди”. Турнір проводиться під патронатом, зокрема, Державної судової адміністрації України та приурочений до Дня працівників суду. 

 Cуперником у цьому матчі був наш принциповий конкурент у групі “В” і чинний володар “Кубка Феміди” збірна команда Державної судової адміністрації “Феміда”.

  Якби не хотіти проводити паралелі між патронатом турніру та особливостями арбітражу, але наші враження від зустрічі не дозволяють зробити інших висновків.

  Матч розпочався з активної боротьби, і дуже швидко “Суддівський Шкільний Альянс” показав супернику, наскільки прогресувала команда та що Кубок, мабуть, доведеться віддавати. Забивши в першому таймі двічі, ми притисли команду “Феміда”, яка “попливла” й стала грати на відбій.

  Проте за декілька секунд до завершення першого тайму, арбітр нарахував на одній руці шість пальців, та вирішив, що стільки ж секунд володіє м’ячем наш воротар. А це жорстке порушення правил – вирішив рефері та й присудив вільний удар на користь команди ДСА фактично в наших воротах.

  Спробувавши такої “справедливості”, команда й вболівальники “Суддівського Шкільного Альянсу” отримали моральний шок. Це в купі із втратою після першого тайму через травму ще одного гравця основи призвело до того, що перемогу із присмаком арбітражної допомоги святкувала команда “Феміда” з рахунком 5:2. 

 За наслідками матчу можемо дозволити собі втішний висновок – гра з володарями Кубка була рівною й успішною, і навіть сумнівна перемога далася суперникам нелегко. Тож це всиляє надію, що попереду обов’язково будуть усі наші перемоги.

 США – “Феміда” буде наша