Національна школа суддів України

Українське ділове мовлення для помічників суддів Верховного Суду

1 червня 2018 року в місті Києві у приміщенні Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Національна школа суддів України проводить семінар для помічників суддів цього ж суду “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування”.

Для проведення семінару запрошено головного спеціаліста відділу забезпечення діяльності керівника апарату Верховного Суду, начальника відділу редагування і коректури документів управління організаційного забезпечення та автоматизованого документообігу Верховного Суду України (2007–2017 рр.) Віктора Заболотного,  який розробив тематику та форми викладання навчального матеріалу.

Під час семінару в ході інтерактивної лекції з використанням презентації Power Point слухачі розглянуть питання культури та етики ділового спілкування і мистецтва ділового письма. У процесі обговорення цих питань викладач розповість про сучасні вимоги щодо складання та оформлення документів, їх стилю та порядку викладення.

Також учасники семінару детально ознайомляться з прикладами типових порушень лексичних, граматичних і стилістичних норм у професійному мовленні та письмі, а в ході дискусії викладач на прикладах продемонструє особливості вживання офіційних назв організацій і документів.

У підсумку семінару Віктор Заболотний надасть обґрунтовані відповіді на усі запитання та корисні рекомендації, які стануть у нагоді помічникам суддів під час виконання ними своїх професійних обов’язків.