Національна школа суддів України

Управління часом у суддівській діяльності

28 вересня 2016 року в місті Дніпрі Дніпропетровським регіональним відділенням спільно з Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом та Дніпропетровським окружним адміністративним судом проведено періодичне навчання суддів окружних та апеляційних адміністративних судів  у формі круглого столу на тему: “Тайм–менеджмент: методи планування робочого часу судді. Судове засідання як комунікативний процес”.

Вітальними словами семінар відкрили голова Дніпропетровського окружного адміністративного суду Віктор Олійник та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення семінару  запросили заступника голови Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Володимира Поплавського, суддю Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Сергія Уханенка, суддю Дніпропетровського окружного адміністративного суду Василя Ількова; суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко, старшого викладача кафедри менеджменту та туристичного бізнесу Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Марину Кальніцьку.

 У ході круглого столу судді обговорили проблеми підвищення авторитету судової влади та відкритості судів для суспільства, а також розглянули питання стосовно планування робочого часу судді.

Одними з найбільш цікавих та корисних було вивчення та обговорення питань щодо планування робочого часу судді, ефективного управління часом у суддівській діяльності, визначення пріоритетів.

Судді обговорили проблемні питання реалізації повноважень судді та роботи судді з помічником і секретарем судових засідань.

Також слухачі переглянули відео-ролик “Управління часом в суддівській діяльності”.

Значну увагу було приділено роботі суддів в малих групах, обговоренню результатів, вирішенню практичних завдань.

Крім того, з метою зворотного зв’язку, було проведено анкетне опитування слухачів.

Після закінчення семінару кожному слухачу було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.