Національна школа суддів України

Управління персоналом та ведення кадрової роботи в судах

4–8 червня 2018 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів з питань персоналу місцевих та апеляційних судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець під час вітального слова ознайомив із програмою підготовки й наголосив, що слухачі матимуть змогу обговорити питання кадрового забезпечення з фахівцями різних галузей.

Під час заходу адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський зверне увагу слухачів на правове регулювання доступу до публічної інформації.

Доцент, старший викладач кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія”, кандидат юридичних наук Анастасія Кісельова допоможе спеціалістам з питань персоналу удосконалити навички підготовки кадрових та розпорядчих документів і ведення ділового листування.

Старший судовий експерт Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, практичний психолог, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова звернеться до психології діяльності працівника апарату судів, ознайомить із техніками безконфліктної взаємодії працівників.

Начальник Міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Володимир Мельник детально зупиниться на розгляді питання щодо службової діяльності державних службовців.

Суддя Одеського апеляційного господарського суду у відставці, кандидат юридичних наук Михайло Сидоренко ознайомить з етичними основами судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду.

Головний державний інспектор Головного управління Держпраці в Одеській області Світлана Карманова та заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Наталія Ляшук проаналізують практику додержання законодавства про працю і правил охорони праці.

Не менш цікавим буде виступ  представників військового комісаріату. Питання щодо мобілізаційної роботи на підприємстві, яке не має мобілізаційних завдань, та оформлення відповідних документів розглянуть старший офіцер відділу військового обліку та бронювання Одеського обласного військового комісаріату, майор Давид Данієлян, офіцер відділу військового обліку та бронювання Одеського обласного військового комісаріату, старший лейтенант Аліна Адаховська та  головний спеціаліст відділення сержантів, солдатів запасу Приморського районного військового комісаріату Андрій Ярошевський.

Суддя Одеського апеляційного господарського суду, голова Комітету з питань статусу суддів, дотримання прав працівників судів Ради суддів України Галина Діброва обговорить зі слухачами трудові відносини з працівниками патронатної служби.

Про основні положення соціального страхування розповість завідувач сектору матеріального забезпечення відділу страхування виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Одеській області Наталя Пішеніна .

Питання планування роботи з кадрами, повноважень служби персоналу судів, трудових договорів розгляне начальник юридичного відділу територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Ніна Львова,  а начальник сектору по роботі з персоналом Оксана Рось зупиниться  на законодавчому та управлінському врегулюванні питань конкурсного відбору на посади державної служби в судах.

На завершення насиченої та різнопланової підготовки суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитро Тішко і суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Наталія Бондаренко проведуть інтерактивні лекції щодо методики оптимізації робочого часу та побудови стратегії кар’єрного зростання і саморозвитку.

Окрім того, програмою підготовки заплановано проведення 5 червня 2018 року семінару на тему: “Антикорупційне законодавство”, викладачами на якому будуть  Андрій Фальковський і адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна.