Національна школа суддів України

Управління залою судових засідань

14–16 вересня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України, в межах підготовки суддів місцевих господарських  судів, обраних на посаду судді безстроково, проводить тренінг на тему: “Управління залою судових засідань”.

Тренінг відкрила директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зробила вступ до курсу “Управління залою судового засідання” та розкрила мету тренінгу.

Для проведення тренінгу викладачами запрошено: суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, викладача-наукового консультанта відділу науково-методичного забезпечення  діяльності судів загальної юрисдикції та бібліотечно-видавничої діяльності Галину Юровську, суддю Львівського апеляційного господарського суду Світлану Бойко, суддю Буського районного суду Львівської області Ганну Шендрікову та головного спеціаліста із забезпечення зв’язків із ЗМІ Апеляційного суду Івано–Франківської області Людмилу Безусову–Попович.

Тренінг на таку тематику і для такої категорії слухачів у Львівському регіональному відділенні проводиться вперше. Відповідно до Програми тренінгу слухачам буде запропоновано міні-лекції щодо правового регулювання організації та підготовки судового засідання;  чинників, які впливають на тривалість розгляду справи; обов’язкових компонентів  при проголошенні рішення/постанови.

Також предметом обговорення будуть особливості  ведення судового процесу  якщо сторони не мають представників (адвокатів) та координація їхніх дій; ведення судового засідання за участю осіб, які заздалегідь переконані у своїй поразці. Під час проведення тренінгу суддям будуть запропоновані до розгляду  і особливості ведення судового процесу з використанням технічних засобів ЗМІ журналістами та учасниками процесу.

Судді–учасники тренінгу виконуватимуть практичні завдання, та з метою обміну досвідом, поділяться із колегами нестандартними ситуаціями під час проголошення судового рішення.

У ході проведення заходу використовуватимуться  інтерактивні методи навчання: інтерактивні лекції, демонстрація відеороликів, дискусії,  обговорення результатів практичного завдання, робота в малих групах, робота з фліп–чартами.