Національна школа суддів України

Управлінська роль керівника апарату суду

4–5 квітня 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для керівників та заступників керівників апаратів судів на тему: “Роль і завдання керівника апарату в управлінні судом”.

У семінарі бере участь  41 керівник та заступник керівника апаратів судів загальної юрисдикції Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Метою цього семінару є  сприяння формуванню авторитету  суду через характер дій та взаємовідносин працівників апаратів судів, забезпечення  покращення роботи та внутрішньої  комунікації працівників  апаратів судів.

Для проведення семінару  запрошено суддів Роксолану Качур, Павла Едера, психолога Олену Кальбус, заступника начальника ТУ ДСА у Львівській області Марію Коник, члена Національної спілки журналістів Ольгу Давид, прес-секретаря Господарського суду Львівської області, доцента кафедри теорії та практики журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидата наук із соціальних комунікацій Наталію Шайду.

Семінар розпочато зі знайомства учасників та висловлення їх очікувань від заходу, які дозволять налагодити механізм інтерактивного навчання.

Під час семінару учасники ознайомляться із завданням суду в сучасному суспільстві, історико-правовими та соціальним аспектами авторитету суду та професійною етикою керівника апарату суду. Окрім питань організації діяльності та забезпечення дотримання професійних вимог персоналом судів, керівники та заступники керівників апаратів судів обговорять проблемні питання професійної взаємодії та розмежування повноважень із головою суду.

Одночасно із питаннями професійного та психологічного спрямування учасники розглянуть питання щодо інновацій у діяльності суду як елемента впливу на взаємозв’язки із громадськістю.

Керівники та заступники керівників апаратів судів виконають практичні завдання, обговорять проблематику кризових ситуацій у судах та поділяться власним досвідом.