Національна школа суддів України

Усвідомленість та зниження стресу при здійсненні правосуддя

4 листопада 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” та Національним суддівським коледжем (США, штат Невада, місто Ріно) провела вебінар “Усвідомленість та зниження стресу при здійсненні правосуддя” – третій із серії вебінарів з обговорення  актуальних питань, які постають перед судовою системою України у зв’язку із пандемією COVID-19.

З вітальним словом до учасників звернулися в.о. ректора  Національної школи суддів України та модератор вебінару Наталія Шукліна, керівник Програми USAID “Нове правосуддя” Девід Вон та директор з професійного розвитку викладачів і онлайн навчання Національного суддівського коледжу Джозеф Соєр.

Викладачами вебінару були запрошені судді з США ­– Патрісія Блекмон, суддя Окружного суду восьмого апеляційного округу штату Огайо, Лінда Мелендез, суддя Окружного суду 11-го судового округу штату Флорида, та Лі Сінклер, суддя  у відставці суду загальних позовів Старкського округу у Кантоні штату Огайо.

Під час презентації, яка відбувалася у цікавому режимі, коли викладачі змінювали одне одного логічно продовжуючи тематику попереднього спікера, познайомили слухачів із наступним: суддя Блекмон – сучасними дослідженнями щодо усвідомленості, зокрема, нейронауки та впливу усвідомленості на професійні навички й поведінку, суддя Мелендез розповіла, як усвідомленість може допомогти справлятися зі стресом, покращити лідерські якості та стимулювати креативність, а суддя Сінклер надав практичні рекомендації як практикувати усвідомленість для підтримки стану зосередженості, спокою та об'єктивності в умовах тиску та викликів.

Участь у вебінарі взяли 128 суддів, працівників апаратів судів, працівники Національної школи суддів України та представники Ліги медіаторів України.

Наступний вебінар серії, що буде присвячений навичкам ефективного розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством, відбудеться 17 листопада 2020 року.