Національна школа суддів України

Увага до питань судового адміністрування

27 січня 2015 року в місті Яремче Івано-Франківської області ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відкрив семінар із питань судового адміністрування (другий етап)  та формування команди викладачів. Цей семінар Національна школа суддів України проводить спільно з проектом USAID “Справедливе правосуддя”, Державною судовою адміністрацією України та Університетом штату Мічиган.

Керівник проекту USAID “Справедливе правосуддя” Девід  Вон та заступник  голови Державної судової адміністрації України Ольга Булка привітали учасників семінару з початком роботи.

Відкриваючи захід, Микола Оніщук звернув увагу на те, що при проведенні судової реформи законодавець питанням судового адміністрування не приділяє належної уваги. Більше уваги звертається на діяльність суддів, а не функціонуванню суду як органу.

Про актуальність підготовки висококваліфікованих керівників апаратів судів та їх заступників свідчать, зокрема,  факти негативного інформування ЗМІ щодо діяльності судової влади. Такий стан викликаний недостатньою підготовкою працівників апаратів судів для співпраці із пресою.

Пріоритетом Національної школи суддів України є формування групи викладачів, які за допомогою використання інтерактивних методів навчання будуть спроможні на якісно новому рівні підготувати керівників апаратів судів та їх заступників. Для цього заплановано в Національній школі суддів України створення відділу підготовки працівників апаратів судів.

Девід Вон у своєму виступі зазначив, що метою семінару є формування команди американських та українських викладачів із питань судового адміністрування, а також перегляд та оновлення матеріалів навчальних програм із судового адміністрування для врахування українського контексту та останніх змін у сфері судового управління.

Протягом наступних чотирьох днів учасники семінару будуть розробляти навчальні плани та доопрацьовувати окремі модулі курсу з питань судового адміністрування.

Повний текст програми семінару розміщено на веб–сайті  Національної школи  суддів України в розділі “Підготовка”.