Національна школа суддів України

Важливість питань військового обліку

9 липня 2021 року Національна школа суддів України спільно з Одеським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки провела для працівників апаратів судів онлайн-семінар “Ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних у судах”. 

Директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський представив слухачам і слухачкам дистанційного заняття доповідачів і  зазначив про сприяння Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області до його організації та проведення.

Андрій Ярошевський, офіцер відділу призову Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, доповів питання ведення обліку військовозобов'язаних, резервістів і призовників – працівників судів; порядок оформлення документів у судах щодо бронювання військовозобов’язаних, а також дії державних установ щодо виклику та направлення військовозобов’язаних і призовників до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для проходження військово–лікарської комісії.

Поради щодо організації роботи з документами, які містять службову інформацію, надала керівниця апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду Світлана Плотніцька.

До роботи онлай–семінару долучився також начальник сектору Управління Держспецзв'язку в Одеській області Олексій Небеський щодо питань інформаційної безпеки в Україні та відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

На завершення онлайнового заняття працівники апаратів судів висловили свої враження, зазначивши його актуальність і важливість питань, які були розкриті під час цього семінару.