Національна школа суддів України

Вчимося спілкуватись у стінах суду правильно, уникаючи конфліктів та фамільярності

Львівське регіональне відділення НШСУ у співпраці із Територіальним управлінням ДСА України у Львівській області 26 та 27 серпня 2015 року проводить семінари для спеціалістів із забезпечення зв’язків із ЗМІ (осіб, які виконують їх обов’язки) місцевих та апеляційних судів міста Львова та області.



Назва заходу “Комунікаційний менеджмент в судах” стала основним елементом, навколо якого було сформовано систему роботи у заданому напрямку. Професіонали, такі як: прес-секретар Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид, експерт з питань комунікацій, економічний журналіст, керівник прес-служби ПАТ Кредобанк Віктор Гальчинський та провідний спеціаліст по соціальній роботі Західноукраїнського центру “Жіночі перспективи” Олена Кальбус, які залучились до створення програми, під час робочої зустрічі, розглянули наявні проблеми та, як висновок, різнобічно висвітлили вісь даної ситуації з взаємопов’язаних  позицій.

Програма семінару – це насамперед якісна робота самих слухачів із правильним скеруванням експертів. Адже саме практичне опрацювання будь-якого матеріалу забезпечує високий результат. Для закріплення викладених Ольгою Давид правил комунікації в судовій владі, проблем підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, практичних аспектів співпраці зі ЗМІ, основ кризових комунікацій, слухачам буде запропоновано для виконання кілька завдань. Оцінка виконання ще раз дозволить визначити “болючі місця” та прогалини з можливістю їх виправлення та заповнення.

Віктор Гальчинський, спираючись на відмінний від суддівського досвід, тим не менш акцентуватиме увагу на зовнішніх кризових моментах, які “врізаються” у суддівське повсякдення, провокуючи тим самим наслідки для репутації суду. Виходячи з цього, важливими є теми до викладу: основи управління репутацією, організаційні засади побудови якісної прес-служби, особливості роботи з журналістами.

Ще одним моментом, який часто виявляється поза увагою, це момент психологічного впливу сторін комунікації, як один на одного, так і на інші, побудовані в межах однієї соціальної групи, взаємовідносини. І надміру важливою стає, з цього кута огляду, правильна оцінка цілей та завдань комунікаційного процесу, формування комунікативних моделей, побудова правил конструктивного спілкування. Отже, залучення до організації та проведення семінару на задану тему психолога Олени Кальбус, - не вершина вибагливості організаторів заходу, а якраз та необхідність, яка підводить до здобуття реального результату роботи на задану тему, що охоплюватиме три складових явища -  комунікація в суді.

Семінар організовано для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ місцевих та апеляційних судів м. Львова та області. З урахуванням того, що здебільшого такі обов’язки в судах покладено на інших працівників, особливо доречним є надання можливості здобуття навиків розбудови комунікаційного простору в межах судової гілки влади.

За результатами участі в семінарі слухачі отримають Сертифікат Національної школи суддів України.