Національна школа суддів України

Вебінар для наставників: підготовку завершено

27 квітня 2020 року в режимі відеоконференції відбулося третє засідання  групи з фіналізації матеріалів і підготовки до проведення вебінару для суддів–наставників (коучів) “Передача суддівського досвіду: методологія та практика”.

Учасниками засідання, проведеного Національною школою суддів України у співпраці з Проектом ЄС “ПРАВО-JUSTICE”, були проректор Володимир Мазурок, суддя Конституційного Суду України                          Галина Юровська, суддя Деснянського районного суду міста Києва Валерія Бабко, керівниця відділу Тетяна Пустовойтова, заступники керівників відділів Олександр Коротких, Андрій Маслюк,                               Діана Сніцаренко, викладач–координатор Тамара Закревська, головний спеціаліст Світлана Нечипорук та європейські експерти Проекту Анна Адамська–Галант, Отілія Стефанія Пакурарі та Драгомір Йорданов.

Упродовж засідання в дистанційному режимі міжнародною командою з представників України, Польщі, Румунії та Болгарії було узгоджено проект програми та формат вебінару “Передача суддівського досвіду: методологія та практика”.

Основними викладачами визначено суддів Галину Юровську та Валерію Бабко, які будуть презентувати теми “Роль наставництва в підготовці майбутніх суддів. Досвід Національної школи суддів Україна та міжнародний досвід” і “Методологічні аспекти взаємодії судді–наставника та стажиста.  Планування. Тайм–менеджмент”.

Андрій Маслюк, досвідчений психолог, у процесі вебінару розкриє тему “Психологічні аспекти взаємодії судді–наставника та кандидата на посаду судді”.

У програмі вебінару також передбачається активна участь європейських експертів Отілії Стефанії Пакурарі та Драгоміра Йорданова, які впродовж дистанційного заняття будуть надавати свої коментарі.

Учасники зустрічі обговорили матеріали, підготовлені викладачами, та методику їх викладання. Основна увага була звернута на інтерактивні  методи, які можна ефективно використати з урахуванням особливостей дистанційної підготовки.

Проведення вебінару для суддів–наставників (коучів) “Передача суддівського досвіду: методологія та практика” заплановано на 22 травня 2020 року.