Національна школа суддів України

Ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань

25–26 березня 2019 року слухачі та слухачки 16 групи спеціальної підготовки здійснили  ознайомчі візити до слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області, Чернівецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області та Шевченківського відділення цього відділу поліції.

Під час зазначених візитів керівники підрозділів досудового розслідування цих відділів ознайомили майбутніх суддів із організаційною структурою органів поліції, зокрема органів досудового розслідування, їх завданнями, особливостями їхньої взаємодій з органами прокуратури та суду.

 Кандидати та кандидатки на посади суддів ознайомилися з практичними питаннями внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, їх захисту та доступу до них, проведення окремих слідчих, розшукових дій та оформлення процесуальних документів.

Проведення таких практичних візитів допоможе майбутнім суддям детальніше зрозуміти специфіку роботи органів досудового розслідування та згодом застосовувати отриманні знання в ході здійснення судочинства.