Національна школа суддів України

Ведення судового засідання та спілкування з окремими категоріями учасників судового процесу

9 грудня 2021 року Національна школа суддів України у межах підготовки помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів провела апробацію тренінгу для кандидатів на посаду судді “Ведення судового засідання та спілкування з окремими категоріями учасників судового процесу”.

Онлайновий тренінг розпочав викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Потильчак, який звернув увагу на важливості розробленого курсу для кандидатів на посаду судді.

Судді господарських судів Олена Малєєва, Олена Фонова, Роман Міліціанов, які є розробниками тренінгу, успішно презентували матеріали навчального курсу та відповіли на поставлені запитання учасників.

Під час апробації тренінгу були опрацьовані такі теми:

– Порядок та особливості ведення підготовчого/судового засідання відповідно до норм ГПК;

– Процесуальні рішення за результатом розгляду заяв і клопотань;

– Запобігання зловживанню процесуальними правами учасниками судового процесу. Заходи процесуального примусу;

– Гласність судового процесу. Участь представників ЗМІ у судовому засіданні.

Програмою тренінгу передбачені презентації відеороликів, мінілекцій у форматі Power Point, виконання практичних завдань та загальне обговорення актуальних питань, що виникають під час ведення судового засідання.

Після завершення апробації тренінгу учасники висловили свої побажання та пропозиції, які будуть враховані розробниками на черговому засіданні з доопрацювання матеріалів тренінгу.