Національна школа суддів України

Верховенство права та суддівська етика

Проєкт ЄС “Право-Justice” у співпраці з Національною школою суддів України оголошує добір суддів для участі у оновленому навчальному курсі “Верховенство права та суддівська етика”

Мета курсу – ознайомити учасників із різними аспектами основного конституційного принципу в межах сучасної судової системи та удосконалення навичок його застосування на практиці.

Програма навчальних модулів включає розгляд наступних тем:

-         Основи верховенства права

-         Право на справедливий суд

-         Свобода самовираження

-         Незалежність судової влади

-         Неупередженість суддів

-         Доброчесність суддів

Початок навчального курсу - 25 вересня 2024 року

Формат:
• 7 інтерактивних модулів з практичним розглядом кейсів
• Семінари проводимуться щосереди 17:00 до 19.30.

Тренери:

-         Анна Адамська-Галлант, колишня суддя з розгляду кримінальних справ у Польщі та  колишня міжнародна суддя в Косово, тренерка, старша міжнародна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice”.

-         Маріо Наапі, колишня суддя районного суду в Еспу (Фінляндія), тренерка, медіаторка, міжнародна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice”.

-         Тетяна Цувіна, докторка юридичних наук, завідувачка кафедри цивільного судочинства, арбітражу та міжнародного приватного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, національна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice”.

-         Дмитро Вовк, кандидат юридичних наук, директор Центру дослідження верховенства права і релігії Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, національний експерт Проєкту ЄС “Право-Justice”.

-         Учасники: 20 суддів зі всієї України. Відбір учасників здійснюватиметься на підставі оцінки аплікаційної форми, поданої кандидатами на участь у навчальному курсі та мотиваційного листа, а також з урахуванням регіонального представництва та професійного досвіду
Реєстраційна форма: https://forms.gle/dU2Byzc6MBXx2JHs9

-         Дедлайн для подачі анкет – 15 вересня 2024 року (включно).