Національна школа суддів України

Відбулася чергова зустріч робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя

5 липня 2017 року в місті Києві відбулось засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя, до складу якого входять представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Верховного Суду України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України та представників українсько-канадського проекту "Підтримка судової реформи в Україні". Від Національної школи суддів України в засіданні взяла участь старший науковий співробітник Наталія Буряк.

Координатором робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя Оксаною Лисенко наголошено на необхідності впровадження просвітницького сайту для покращення правової освіти населення. Під час зустрічі було обговорено питання щодо створення Плану дій для впровадження такого сайту.

Крім того, під час робочої зустрічі член Ради суддів України Тетяна Суярко презентувала Програму охоплення в судах, розроблену відповідно до Висновку №10 (2007) Консультативної ради європейських судів щодо судової ради на службі суспільства.

Голова Комітету з питань комунікації Ради суддів України Олександр Сасевич наголосив на важливості створення комітету “Суди та ЗМІ”, розробки Комунікаційного плану дій на підтримку діяльності вказаного комітету і проекту Комунікаційної стратегії судової системи.

За результатами обговорення члени робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя визнали підготовку вищезазначених документів першочерговим завданням, а також визначили склади робочих груп із розробки проектів документів.

Після визначення складів робочих груп начальник управління забезпечення взаємодії зі ЗМІ та видавничої діяльності Верховного Суду України Катерина Вороненко доповіла про роботу редакційної колегії з підготовки соціального журналу про суди та суддів.

На завершення засідання робочої групи Комунікаційного комітету учасники обмінялись інформацією про поточні плани і проекти у сфері комунікації та погодили План заходів із питань комунікації на друге півріччя 2017 року.