Національна школа суддів України

Відбулася робоча зустріч з планування заходів у співпраці з Проектом Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні»

14 січня 2014 року у Національній школі суддів України відбулась робоча зустріч з Андрієм Кавакіним, менеджером проекту «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні», який впроваджується Радою Європи за підтримки Уряду Швеції.



    У переговорах з боку Національної школи суддів України брали участь проректор з науково-дослідної роботи – Наталія Шукліна, начальник відділу міжнародних зв‘язків - Тетяна Пуcтовойтова та начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та його вдосконалення -  Тетяна Фулей. Предметом обговорення під час зустрічі було формування плану спільних дій на 2014 рік з особливою увагою на плануванні заходів компоненту «Підвищення професіоналізму судової влади», основним партнером проекту в якому є Національна школа суддів України.

   Пана Кавакіна було проінформовано про пріоритети та завдання, які поставила перед собою НШСУ у Стратегічному плані розвитку Національної школи суддів України на 2014-2018 роки. Спільно були визначені напрями взаємодії, які можуть бути підтримані проектом.

   Сторони погодились, що основна увага буде приділена питанням розробки національних стандартів суддівської освіти та розвитку тренерської мережі Національної школи суддів України. У зв‘язку з цим на 2014 рік заплановано проведення трьох науково-практичних конференції із залученням експертів Ради Європи, науковців та суддівської спільноти для формування національних стандартів професійної підготовки суддів. Також буде розроблена програма, проведено цикл навчальних заходів для працівників та суддів-викладачів НШСУ та її регіональних відділень, направлених на розвиток тренерської мережі.

   Завершуючи зустріч, її учасники зазначили, що подібні спільні обговорення створюють надійний фундамент для подальшої плідної співпраці.