Національна школа суддів України

Відбулося чергове засідання розробників курсу щодо забезпечення стандартів прав людини

18 грудня 2020 року в Національній школі суддів України в режимі онлайн відбулося засідання групи розробників матеріалів навчального курсу для суддів апеляційних судів у формі тренінгу на тему: “Забезпечення стандартів прав людини, передбачених ст. 5 ЄКПЛ, під час перегляду ухвал слідчих суддів та суду в апеляційному порядку”.

Засідання, яке проходило у межах співпраці Національної школи суддів України та Консультативної місії Європейського Союзу, відкрив директор навчального курсу, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів Олександр Коротких, який ознайомив всіх із форматом роботи, окреслив мету засідання та очікувані результати за підсумками засідання.

До складу учасників групи розробників увійшли судді Світлана Яковлєва, Галина Станковська, Світлана Муратова, Петро Заруба, Микола Місечко, Дмитро Кратко, Катерина Середа, Лариса Радуцька, представник Консультативної місії Європейського Союзу, спеціаліст з питань кримінального судочинства Юрій Сіволога та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, Юлія Найденко та Олександр Здебський.

Під час засідання доопрацьовано структуру курсу, обговорено змістовне наповнення навчального курсу для суддів, а також додатково розподілено теми між викладачами відповідно до структури курсу.

Наступне засідання робочої групи заплановано на січень 2021 року.