Національна школа суддів України

Відеоконференція під час судового засідання

16 листопада 2018 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено для працівників апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду семінар на тему: “Фіксування судового процесу в режимі відеоконференції”.

Вітальними словами семінар відкрили директор Одеського регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Валерій Левенець та суддя, заступник голови П’ятого апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Ніна Вербицька, які підкреслили актуальність теми заходу та необхідність оволодіння теоретичними й практичними знаннями з цього питання.

Семінар розпочала начальник юридичного відділу територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Ніна Львова, яка обговорила з учасниками  єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Начальник відділу забезпечення судового процесу П’ятого апеляційного адміністративного суду Марина Пилипчук провела огляд основних положень інструкції “Про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження)” та ознайомила з функціями, порядком та організацією роботи секретаря судового засідання під час судового засідання в режимі відеоконференції.

Про особливості фіксації судового процесу під час проведення відеоконференції за допомогою програмного забезпечення “TrueConf” розповів спеціаліст з інформаційних технологій П’ятого апеляційного адміністративного суду Ігор Омелянчук.

На завершення семінару було проведено практичне завдання, яке допомогло учасникам закріпити отримані знання й отримати відповіді на всі запитання щодо проведення судового процесу в режимі відеоконференції.