Національна школа суддів України

Відповідальне партнерство

21 грудня 2018 року директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна відвідала господарський суд Закарпатської області, в якому проходять стажування сім кандидатів і кандидаток на посаду судді.

Майбутніми суддями опікуються судді Оксана Ремецькі та Любомир Андрейчук.

Засвоєння практичних умінь і навичок слухачами та слухачками відбувається у точній відповідності до індивідуальних планів стажування.

Попередньо ознайомившись із організацією роботи місцевого господарського суду щодо розгляду господарських справ, слухачі та слухачки приступили до виконання “особливої” частини індивідуального плану стажування.

Вони вивчали принципи та особливості підготовки до проведення судового засідання в господарському судочинстві, а також брали участь у підготовці проектів судових рішень з наступним їх обговоренням із суддями наставниками.

Під час зустрічі голова суду Олег Васьковський наголосив, що такий вид навчання як стажування дуже корисний для нового покоління майбутніх суддів, а підходи Національної школи суддів України до підготовки кадрів для системи правосуддя є професійними.

“Незважаючи на велику завантаженість суддів, ми одразу пристали на пропозицію Львівського регіонального відділення щодо проведення стажування з господарського судочинства на базі господарського суду Закарпатської області. Нам дуже приємно, що наш суд та судді причетні в такий спосіб до формування нового суддівського корпусу”, - зазначила заступник голови суду Оксана Ремецькі.

Оксана Польна поспілкувалась із кандидатами та кандидатками на посаду судді. Вона зазначила, що стажування є обов’язковою та необхідною складовою спеціальної підготовки не лише тому, що так передбачено в локальних нормативно-правових актах, а тому, що воно покликане сформувати професійні суддівські навички.

На завершення зустрічі відбувся обмін привітаннями з різдвяними Святами.