Національна школа суддів України

Відпрацювання практичних навичок безпосередньо в судах

18 лютого 2018 року викладачка відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова відвідала Богунський і Корольовський районні суди міста Житомира, в яких стажування з кримінального судочинства проходять 9 майбутніх суддів.

Голова Корольовського районного суду міста Житомира Юрій Драч під час зустрічі повідомив про умови стажування 4 кандидаток і кандидатів на посади суддів. Керівник апарату цього суду Людмила Хоцька організувала зустріч з ними та їхніми наставниками.

Голова Богунського районного суду міста Житомира Наталія Гулак наголосила, що стажування майбутніх суддів проходить в інтенсивному режимі. Під час зустрічі з керівником апарату цього суду Оленою Сокульською обговорювались організаційні питання співпраці.

Юрій Драч та Наталія Гулак особисто опікуються кандидатками та кандидатами на посади суддів. Крім того, засвоїти нові навички та вміння майбутнім суддям допомагають досвідчені судді – наставники Олександр Скрипка, Віта Маслак, Олексій Покатілов, Людмила Шиман, Інна Зіневич, які пройшли тренінг на тему: “Наставництво (коучінг) у системі формування професійних навичок майбутнього судді”. Майбутні судді відзначили належний рівень підготовки наставників.

Найбільший інтерес у кандидаток і кандидатів на посади суддів викликають судові засідання, які вони активно відвідують, після чого готують проекти судових рішень у кримінальних провадженнях.

Майбутні судді поділилися думками та враженнями щодо проходження стажування. Вони зазначили, що стажування дає їм уміння та навички застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя та відзначили високий рівень організації стажування.