Національна школа суддів України

VIII Судовий форум “TRIAS POLITICA: суд у системі гілок влади”

3 - 4 жовтня 2019 року проходить VIII  Судовий форум “TRIAS POLITICA: суд у системі гілок влади”, який організовано ВГО “Асоціація правників України” спільно з проектом Ради Європи “Підтримка впровадженню судової реформи в Україні”. 

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, який є головою робочої групи з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя Комісії з питань правової реформи, виступив при відкритті форуму та в рамках сесії “Реформа судової системи: висновки та плани на майбутнє”.

Місце та способи забезпечення рівності судової влади, як однієї із гілок влади в державі, стали лейтмотивом заходу.

У програмі форуму відбуваються дискусії з таких питань:

-       тріада влади – як ефективно співпрацювати

-       подолання стереотипів bad judge

-       реформа судової системи та плани на майбутнє

-       вплив судових рішень на економічну політику держави

-       останні резонансні справи

-       імплементація процесуального законодавства України та основні вектори антикорупційної політики

-       вплив Європейського суду з прав людини та Конституційного Суду України на національну правову систему України тощо.

У роботі форуму беруть участь співробітники Національної школи суддів України - проректор Наталія Шукліна, начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко та провідний науковий співробітник тестологічного центру Катерина Слюсарева.