Національна школа суддів України

Виконання вимог Закону України “Про запобігання корупції”

22 лютого 2021 року  Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело онлайн-семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Антикорупційне законодавство. Виконання вимог Закону України “Про запобігання корупції”. Конфлікт інтересів. Фінансовий контроль”.

Семінар відкрив заступник директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський.

Під час семінару викладачка Національної школи суддів України Наталія Ахтирська висвітлила актуальні питання щодо запобігання, виявлення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних із корупцією; основних положень Закону України “Про запобігання корупції” з урахуванням останніх законодавчих змін; юридичної відповідальності за корупційні та пов’язані із корупцією правопорушення; механізми дотримання законодавства щодо уникнення конфлікту інтересів; заповнення е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2020 рік: аналіз помилок, а також щодо моніторингу способу життя та фінансового контролю.

У ході семінару судді обмінялися думками щодо висвітлених питань, а також обговорити проблемні питання, що виникають у повсякденній професійній діяльності суддів та судів.

Після завершення навчального заходу було проведено анкетне опитування учасників щодо якості та корисності семінару. Кожному судді, який брав участь у заході, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України.