Національна школа суддів України

Вимоги антикорупційного законодавства

14 лютого 2017 року в місті Києві в Національній школі суддів України відбувся семінар–тренінг щодо заповнення електронних декларацій. Учасниками семінару були працівники установи, зокрема регіональних відділень, які брали участь у режимі відеоконференції.

Семінар провела  головний науковий співробітник Національної школи суддів України Наталія Ахтирська. У ході заняття було роз’яснено  положення  законів “Про засади запобігання та протидії корупції” та “Про Вищу раду правосуддя”.  Наталія Ахтирська повідомила про  нові вимоги декларування щодо об’єктів незавершеного будівництва, нематеріальних активів, бенефіціарної  власності юридичних осіб та на майно, членства в громадських об’єднаннях та їхніх органах, роботи за сумісництвом.

У ході семінару було обговорено проблематику поширеності корупційних проявів, механізмів декларування майна та доходів, важливості усвідомлення наслідків і невідворотності покарання за корупційні правопорушення, дотримання антикорупційного законодавства.

Знання та вміння, отримані на семінарі, працівники Національної школи суддів України використають під час заповнення електронних декларацій і у своїй діяльності.

                    ,