Національна школа суддів України

Вимоги до поліграфів, що використовуються в судовій психологічний експертизі

23 листопада 2020 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено онлайн семінар для суддів апеляційних та місцевих судів на тему: “Особливості  застосування  функціональних психологічних  досліджень з використанням комп’ютерного поліграфа  в експертній практиці”.

В. о. директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова  привітала учасників навчального заходу та наголосила, що семінар покликаний підвищити професійний рівень суддів щодо підстав та особливостей проведення судової психологічної експертизи із застосуванням поліграфа в Україні.

Із загальними вимогами до формулювання питань судової психологічної експертизи із застосуванням комп’ютерного поліграфу, методиками її проведення, вимогами до поліграфів, що використовуються в судовій психологічний експертизі, ознайомила судовий експерт відділу психологічних та інших досліджень Одеського НДІ судових експертиз, керівник Одеського регіонального представництва Всеукраїнської асоціації поліграфологів, член навчально-методичної ради Всеукраїнської асоціації поліграфологів, кандидат педагогічних наук, в. о. доцента кафедри практичної та клінічної психології ОНУ ім. І. І. Мечникова Світлана Ласунова. Викладачка поєднала на онлайн-семінарі лекції з використанням презентацій, декілька практичних вправ та огляд судової практики щодо проведення судової психологічної експертизи із застосуванням поліграфа атестованими судовими експертами-психологами.

З повною програмою семінару можна ознайомитись тут.