Національна школа суддів України

Вимоги справедливого суду в практику

30 листопада 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України провела  семінар для працівників  апарату  Київського апеляційного господарського суду на тему: Судова практика Європейського суду з прав людини, організований спільно з Київським апеляційним господарським судом.

Суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко, який проводив цей семінар, доступно, інформативно та в міру стисло довів до працівників апарату апеляційного господарського суду зміст питань, яким був присвячений семінар. Історію прийняття Європейської  Конвенції з прав людини, її ратифікацію Україною він презентував у форматі Power Point, звернувши увагу на її місце у правовій системі України.

Семінар був змістовним, корисним, пізнавальним, насичений жвавим обговоренням застосування в судовій практиці вимог справедливого суду, застосування принципів пропорційності в демократичному суспільстві, відповідно до статті 10 Конвенції.

Викладач Володимир Гевко разом з учасниками семінару розглянули поняття мирного володіння майном у розумінні статті 1 Протоколу 1 до Конвенції, обмінялися думками та досвідом.