Національна школа суддів України

Виправдувальний вирок: особливості написання

3–7 лютого 2020 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка привітала суддів-учасників та ознайомила з програмою заходу.

Підготовку проведуть судді  Ольга Бойко, Людмила Фролова, Роксолана Качур, Сергій Гирич та Тамаз Деметрадзе, судді у відставці Тетяна Гірник та Ігор Бермес, професор кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, доктор юридичних наук Оксана Грищук, доцент кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету імені І. Франка, кандидат юридичних наук Юрій Ничка та доцент кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету
ім. І. Франка, кандидат юридичних наук Степан Білостоцький, керівник психологічної служби ДОЗ ЛОДА, судовий експерт-психолог  Зоряна Кошулинська, завідувач відділенням судово-психіатричної експертизи КЗ ЛОР ЛОКПЛ  Володимир Гуцал.

Під час підготовки судді вивчать  питання щодо доброчесності та професійної етики судді в комунікації з громадськістю та дисциплінарної відповідальності.

Також  увагу буде приділено розгляду питань щодо права на доступ до публічної інформації як гарантії ст. 10 Європейської Конвенції з прав людини, судової практики в цивільних справах про захист гідності, честі та ділової репутації фізичних і юридичних осіб, особливостей розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх.

Судді ознайомляться із проблемними питаннями призначення судових експертиз у кримінальних справах та окремими аспектами діяльності слідчого судді.

Підготовку суддів побудовано на засадах інтерактивності, що передбачає дискусії, обговорення та вирішення практичних завдань.

Окрім того, учасники візьмуть участь у тренінгу, який буде проведено  в межах підготовки,  на тему: “Основи саморегуляцій та її роль в адаптації до суддівської діяльності”.