Національна школа суддів України

Практика вирішення спорів про відшкодування моральної шкоди

26 вересня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ провела підготовку працівників апарату Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на теми: “Проблемні питання, що виникають у вирішенні спорів про відшкодування моральної шкоди”. “Цивільно–правова відповідальність нотаріуса”. “Способи захисту права власності”.

Вітальними словами підготовку відкрила суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ, кандидат юридичних наук Галина Юровська, яку запрошено викладачем для проведення підготовки.

Під час занять Галина Юровська розглянула зі слухачами проблемні питання, що виникають у вирішенні спорів про відшкодування моральної шкоди. Актуальність обговорюваних питань обумовлена, зокрема, тим, що одним з основних завдань демократичної держави має бути створення ефективної системи захисту прав і свобод людини.

Під час підготовки також було вивчено питання щодо цивільно–правової відповідальності нотаріуса та способів захисту права власності.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройшов, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.