Національна школа суддів України

Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування

27 лютого 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації проводить тренінг для суддів місцевих господарських судів на тему: “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”    

Тренінг відкрив викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України Олександр Потильчак. У вступному слові він зазначив, що вирішення основних та найбільш поширених страхових спорів полегшено наявністю прецедентної практики Великої Палати Верховного Суду. Звичайно, така практика є позитивною. Беззаперечним плюсом слід вважати уніфікацію та формування єдиних підходів, які повинні застосувати суди при розгляді страхових спорів.

Викладачі (тренери) – судді Володимир Гевко та Олександр Крижний розкриють важливі питання щодо змісту договору страхування, обговорять особливості розгляду справ та проаналізують судову практику розгляду господарських спорів, що виникають з договорів страхування, нададуть рекомендації щодо вирішення найбільш спірних питань судової практики.

Корисним для професійного зростання суддів буде виконання практичних завдань у модельній справі, робота в малих групах та опрацювання відповідей під час експрес-опитування.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.