Національна школа суддів України

Високий рівень проведення стажування

21 грудня 2018 року проректор Володимир Мазурок відвідав господарський суд Харківської області, де проходять стажування 15 майбутніх суддів.

Під час візиту Володимир Мазурок зустрівся з головою суду Віталієм Усатим та суддями Олексієм Бринцевим, Сергієм Жельне, Маєю Калантай, Наталією Новіковою та Володимиром Ольшанченком, з якими обговорив основні питання організації стажування.

У ході неформального спілкування зі слухачами Володимир Мазурок обговорив наявні актуальні питання організаційного характеру, що виникають у період проходження стажування у місцевому господарському суді. Ключовим обговоренням стали питання щодо виконання ними програми та завдань, визначених індивідуальними планами, їх кількість і засвоєння здобутих умінь і навичок, отриманих у ході проходження стажування та подальшого застосовування їх у практичній діяльності.

Кандидати та кандидатки на посади суддів поділилися думками та враженнями щодо проходження стажування у господарському суді Харківської області. Вони зазначили про відмінність організації роботи суду у порівняні із загальним місцевим судом та надзвичайно високий рівень організації та проведення стажування в цьому суді.

На разі майбутні судді вже розпочали опановувати та здобувати практичні навички щодо написання проектів рішень суду в господарських справах.

У ході спілкування судді-коучі та Володимир Мазурок надали свої поради та консультації для ефективного засвоєння майбутніми суддями отриманих знань.