Національна школа суддів України

Високий рівень стажування в Івано-Франківському окружному адміністративному суді

7 травня 2019 року заступник начальника відділу спеціальної підготовки Діана Сніцаренко провела зустріч зі слухачами та слухачками, які проходять стажування в Івано–Франківському окружному адміністративному суді.

У цьому суді із майбутніми суддями коучами працюють досвідчені судді Олександр Григорук, Віктор Гундяк, Ярослав Матуляк, Надія Микитин, Сергій Остап'юк та Олександр Чуприна.

Під час візиту голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Андрій Могила розповів, що майбутні судді відвідують судові засідання з розгляду різних категорій адміністративних справ, після яких готують проекти судових рішень. У процесі стажування проводилися модельні судові засідання згідно з методичними рекомендаціями, які підготувала Національна школа суддів України.

У ході зустрічі було обговорено наявні організаційні питання, що виникають у період проходження стажування та актуальні питання спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в цілому. У суді створено належні умови для роботи майбутніх суддів з документами, для них виділено окремі приміщення.

Наставники (коучі) відзначають належний рівень підготовки кандидатів і кандидаток на посади суддів, їх готовність отримувати суддівські навички, спрямовані на вміння застосовувати знання у практичній діяльності.

Загальна оцінка проходження стажування є високою, слухачі та слухачки в повному обсязі виконують індивідуальні плани стажування.