Національна школа суддів України

Вивчення актуальних питань щодо кваліфікації злочинів проти громадського порядку та моральності

28  квітня 2017 року в  місті Тернополі  Чернівецьке   регіональне відділення  Національної  школи  суддів  України проводить  семінар з метою підвищення рівня кваліфікації  суддів місцевих загальних  судів та Апеляційного  суду Тернопільської області на тему: “Застосування судової практики  під час розгляду кримінальних справ проти громадського порядку та моральності, а також  справ про адміністративні правопорушення”.

Відкриваючи семінар, заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій та  голова Апеляційного суду Тернопільської області Богдан Гірський наголосили на актуальності теми заходу та ознайомили суддів з метою та регламентом роботи семінару.

Судді  висловили свої очікування від  заходу  удосконалити власні вміння щодо кваліфікації злочинів проти громадського порядку та моральності.

У семінарі бере участь 41 суддя.

Семінар проведуть судді Апеляційного суду Тернопільської області    Олег Стадник, Ігор Ваврів та  Ірина Лекан.

Розпочав семінар Богдан Гірський з інтерактивної лекції  щодо спірних питань, які виникають при  кваліфікації злочинів проти громадського порядку та моральності.

Також у ході семінару учасники розглянуть  помилки, допущені суддями  під час судового розгляду кримінальних проваджень, та актуальні питання, що виникають   при  доказуванні та  оцінюванні  доказової інформації.

Окрім того, судді  проаналізують практику розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 124,130, 273-2 КУпАП, та застосування судами адміністративних стягнень, обговорять проблемні питання щодо доказів і доказування у справах про адміністративні правопорушення та підстави повернення матеріалів для усунення недоліків.

Після закінчення семінару судді поділяться враженнями та висловлять свої побажання і  пропозиції.

Із  повними текстом програми семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України.