Національна школа суддів України

Вивчення новацій Кримінального процесуального кодексу України

21 листопада 2014 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ проведено підготовку працівників апарату Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на теми: “Слідчий суддя за Кримінальним процесуальним кодексом України: завдання, функції, обов’язки”, “Роль і завдання суду в забезпеченні реалізації сторонами їх процесуальних прав та виконанні процесуальних обов’язків відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України”.

Вітальними словами семінар відкрила помічник судді Верховного Суду України, кандидат юридичних наук Надія Дроздович, яку запрошено викладачем для проведення підготовки.

Під час семінару Надія Дроздович зосередила увагу слухачів на одній з новацій Кримінального процесуального кодексу України 2012, яка суттєво розширила функції суду щодо контролю за дотриманням прав і свобод сторін кримінального провадження під час досудового розслідування, а також запровадження з цією метою інституту слідчого судді як особи, яка спеціально уповноважується на здійснення такого контролю. Надія Дроздович також розглянула зі слухачами питання щодо ролі і завдання суду в забезпеченні реалізації сторонами їх процесуальних прав та виконанні процесуальних обов’язків відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення семінару кожному слухачу, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.