Національна школа суддів України

Вивчення новел процесуального законодавства України

2 лютого 2018 року в місті  Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено  семінар  з метою  підвищення рівня кваліфікації судів господарських  судів  на тему: “Новели господарського процесу України”.

Відкриваючи семінар, директор  Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник та голова   господарського  суду Чернівецької області,  заслужений юрист України, кавалер ордена “За заслуги” III ступеня, член Ради суддів господарських судів України Борис Желік привітали учасників та зауважили, що  вже сьогодні є нагальна необхідність вивчати та обговорювати основні концептуальні засади нового процесуального законодавства України.

Вітальними промовами до  учасників заходу  звернулись суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко та  суддя  господарського суду Дніпропетровської  області   Олександр Крижний.

Із висвітлення завдань та основних принципів господарського судочинства семінар розпочав Володимира Гевко, який також розповів про  судові витрати відповідно до норм нового Господарського процесуального кодексу України.

Олександр Крижний зосередив увагу на формах господарського судочинства згідно з новим Господарським процесуальним кодексом України та на ефективності судового захисту за зміненим процесуальним законодавством.

 Програмою  семінару також передбачено обговорення  проблемних питань щодо розгляду справ  в апеляційному провадженні згідно з  новим Господарським процесуальним кодексом України.

Після закінчення заходу учасники поділяться враженнями та висловлять свої побажання та пропозиції.