Національна школа суддів України

Вивчення оновлених норм українського правопису

28 січня 2022 року Національна школа суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Мова судово-процесуальної сфери” з використанням програми “Zoom”.

З вітальними словами перед слухачами виступив директор регіонального відділення Олександр Мартиненко, який звернув увагу працівників апаратів судів на необхідність постійного вдосконалення рівня володіння діловою українською мовою у професійній діяльності та познайомив з викладачем семінару Оленою Хавлюк – головним спеціалістом відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України.

Протягом семінару викладач Олена Хавлюк розповіла про лексичні норми сучасної української літературної мови, зосередила увагу на складних питаннях української граматики, розглянула особливості побудови словосполучень і речень, зупинилася на складних випадках вживання розділових знаків, а також надала інформацію щодо правопису слів, відповідно до оновлених правописних норм сучасної української мови.

Під час виконання практичних завдань слухачі мали можливість поглибити знання та удосконалити практичні навички володіння українською мовою, а також мали можливість написати в чаті запитання викладачу.

З повними текстом програми семінару працівників апаратів місцевих та апеляційних судів можна ознайомитися на вебсайті Національної школи суддів України.